YANGI O‘ZBEKISTONDA AYOLLARGA BERILAYOTGAN IMTIYOZLAR VA ULARNING NATIJALARI (Journal of Uzbekistan’s Development and Research, 2025)
Mazkur maqolada Yangi O‘zbekiston sharoitida ayollarni har tomonlama qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan davlat siyosati, qonunchilikdagi o‘zgarishlar, ijtimoiy-iqtisodiy imtiyozlar va amaliy dasturlar tahlil qilinadi. Ayollar uchun yaratilgan imkoniyatlarning jamiyatdagi o‘rni, ularning iqtisodiyot, siyosat, ta’lim va tadbirkorlikdagi faolligiga ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, bu imtiyozlarning samaradorligi, mavjud muammolar va istiqbolli takliflar haqida fikr yuritiladi.